Notzohot webshop duurzamer ondernemen

Duurzamer ondernemen

Iemand verrassen en cadeautjes uitpakken is natuurlijk leuk! Zoeken naar een meer duurzame manier van ondernemen vinden we daarbij net zo belangrijk.

Plantaardige hondensnacks

Sinds kort hebben we ons assortiment honden cadeaus uitgebreid met vega hondensnacks. Naast ons aanbod van natuurlijke hondensnacks waarbij geen chemische bewerkingen hebben plaatsgevonden, hebben we nu ook hondensnacks waar geen dierlijke producten in verwerkt zitten. Gezond, verantwoord, diervriendelijk en veel minder belastend voor het milieu. 

Compact verpakken

Door gebruik te maken van verschillende maten kartonnen verpakking, kunnen onze producten zo minimaal mogelijk verpakt worden, dus geen dozen die te groot zijn voor de inhoud en zo meer karton verbruiken en meer transportruimte in beslag nemen dan nodig. 

Brievenbus cadeaus

De focus ligt op het aanbieden en uitbreiden van onze brievenbus cadeaus, deze worden verzonden per brievenbuspost waardoor er geen pakketpost nodig is, wat zorgt voor een lagere carbon footprint. Voor brievenbuspost hoef je daarnaast niet thuis te zijn, wat betekent dat de postbezorger per fiets, (electrische) bakfiets of (electrische) scooter slechts 1 maal het pakketje bij het een adres hoeft aan te bieden. 

FSC keurmerk

Ons nieuwe zijdepapier is milieuvriendelijk geproduceerd & heeft een FSC® keurmerk. Een FSC certificering betekent een verantwoord beheer & behoud van de bossen. Alle producten die uit FSC gecertificeerde bossen komen zijn dus aantoonbaar afkomstig uit een verantwoord beheerd bos. 

Het zijdepapier is daarnaast zuurstof gebleekt en dus 100% chloorvrij. Het inpak- en opvulpapier om de producten als cadeau te verpakken en te beschermen tijdens vervoer is milieuvriendelijk, van herbruikbare grondstoffen, 100% recyclebaar. 

Onze cadeauzakjes zijn van (kraft) papier en het rood/witte cadeaulint van katoen.

Koelkristallen en verpakking koelsjaal

De koelskristallen in onze handgemaakte katoenen koelsjaals zijn gifvrij en biologisch afbreekbaar.De verpakking van onze koelsjaals zijn van recyclebaar polyethyleen, dit omdat koelsjaals gevoelig zijn voor vocht waardoor papieren verpakking niet wenselijk is. Het zakje is echter herbruikbaar om het koelproduct in te bewaren en opbergen. 

Drukwerk

Onze nieuwe flyer is gedrukt op Bio Top papier, dat gemaakt is van landbouw afval en wordt geproduceerd met 100% groene energie. Dit is minder milieubelastend door het chloorvrije blekingsproces. De flyers zijn biologisch afbreekbaar. Onze visitekaartjes zijn gedrukt op 100% gerecycled (kraft) papier. Onze nieuwe (kerst) cadeau kaart is gedrukt op eco papier.

Verzenden

We verzenden alleen via PostNL. PostNL behoort tot de meest duurzame bedrijven ter wereld in de logistieke en transportsector en staat op de derde plaats van de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). 

Canvas (rug)zakken

Ons aanbod van (rug)zakken is ongebleekt en/ of van biologisch katoen/ canvas, afkomstig / bedrukt door Greengiving, wat inhoudt  dat deze producten vrij zijn van kinderarbeid, herbruikbaar zijn of gemaakt zijn van herbruikbare materialen, BPA-vrij zijn, groen, duurzaam en ecologisch verantwoord zijn.

Speelgoed hond

Bij het verder uitbreiden en / of vervangen van ons aanbod voor hondenspeelgoed, kiezen we voortaan voor duurzamere materialen, zoals handgemaakte katoenen / touw / flosproducten van Laboni uit Zwitserland. 

Doe we alles goed? Zeker niet. We zullen dan ook altijd kijken waar en hoe we kunnen blijven verbeteren.

WEBWINKELKEURWIDGET

Fred's Gazet (Nieuwsbrief)

Meld je aan voor Fred's Gazet!
Aanmelden

Google review achterlaten? Notzohot webshop

Blog honden cadeaus webshop Eindhoven

© 2014 - 2024 notzohot | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel