Verzendkosten

Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij jou af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 16:00 worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Niet altijd lukt het ons echter om dit na te komen, soms zijn producten niet voorradig en dan kan de levering van je bestelling iets langer duren. 

De pakket verzendkosten in Nederland bedragen:

€4,97 voor bestellingen die door de brievenbus passen (met track & trace)

€7,57 voor bestellingen onder de €75,- (met track & trace)

Gratis voor bestellingen vanaf €75,-

Let op! In de piekperiode van 20 november t/m 31 december hanteert MyParcel/PostNL een piektoeslag van 0,25 euro boven op de reguliere prijs voor pakketpost. Voor brievenbuspost geldt een toeslag van 0,15 cent.

Levering verloopt via de postbode of pakketbezorgen van PostNL. Over het algemeen zal de aflevering de eerstvolgende werkdag tussen 9:00 en 18:00 plaatsvinden. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen. In piekperioden zoals in november en december kan bezorging plaatsvinden binnen 1-4 werkdagen. Hou hier rekening mee. 

Verzekeren

De brievenbuspost en gewone pakketpost waar we gebruik van maken is standaard en niet verzekerd mocht er onverhoopt iets mis gaan bij Post NL. Notzohot is niet aansprakelijk voor verlies, vertraging en/of schade tijdens verzending van je order door PostNL. Mocht er toch iets mis gaan, neem dan contact met ons op zodat we samen toch een passende oplossing kunnen vinden.

Gewone pakketpost heeft wel een Track & Trace functie, dus kwijtraken zou in principe niet gauw mogen gebeuren. Wil je meer zekerheid? Kies dan voor pakket verzekerd verzenden in de bestelprocedure.  

Eerste bezorging

Wanneer je niet thuis bent wanneer PostNl je pakketje bezorgt dan wordt het pakket bij de buren afgegeven tenzij jij aangeeft dit niet te willen. Je ontvangt een briefje in de bus waarin staat op welk huisnummer het pakket afgeleverd is. Soms vergeet de postbezorger eenbriefje in de bus te duwen. Geeft je track and trace aan dat het is afgeleverd, check dan eerst bij de buren / in de straat of het elders is afgegeven. Wil je niet dat de postbode het pakket aflevert bij de buren? Dan kun je dit aangeven in het bestelproces.

Tweede bezorging

Als afgeven bij de buren niet lukt of wanneer je het liever niet hebt dat de postbode het pakket bij de buren afgeeft, probeert PostNL op een later tijdstip een tweede bezorging.

Afhalen op een postkantoor bij jou in de buurt

Als aflevering van het pakket ook de tweede keer niet lukt, dan gaat het pakketje naar een postkantoor/afhaalpunt in de buurt. Je krijgt een briefje in de bus waarop staat welk postkantoor/afhaalpunt dit is. Je kunt ook tijdens de bestelprocedure kiezen voor een afhaalpunt. 

Meer vragen, neen gerust contact met ons op.

 

WEBWINKELKEURWIDGET

Fred's Gazet (Nieuwsbrief)

Meld je aan voor Fred's Gazet!
Aanmelden

Google review achterlaten? Notzohot webshop

Blog honden cadeaus webshop Eindhoven

© 2014 - 2024 notzohot | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel