Verzendkosten

De verzendkosten worden automatisch berekend tijdens de bestelling. Voor verzendbestemmingen buiten Nederland / België, neem even contact met ons op voor meer informatie.

Verzendkosten pakketpost

Een groot deel van de Notzohot producten passen door de brievenbus. Zo kunnen we de verzendkosten laag houden en heb je je product snel in huis. Deze brievenbuspakketten zijn onverzekerd. Sommige producten (of grotere aantallen) zullen per pakketpost verzonden worden. Bij pakketpost kun je aangeven of je het pakket standaard (onverzekerd, met Track and Trace) of voor een kleine meerprijs verzekerd (alleen bij ontvanger afgeven, niet bij buren en bij kwijtraken het volledige aankoopbedrag retour) wilt laten verzenden.  Zodra we je pakket- of brievenbuspost verstuurd hebben ontvang je van ons een mail. Op die manier weet je wanneer je het pakketje kunt verwachten.

Geen verzendkosten

Een bestelling binnen Nederland boven de € 70,- wordt gratis verzonden. Een bestelling naar België boven de € 100,- wordt gratis verzonden. Wanneer je aangeeft dat je de bestelde artikelen zelf komt ophalen hoef je natuurlijk geen verzendkosten te betalen.

Verzekeren

De brievenbuspost en gewone pakketpost waar we gebruik van maken is standaard en daardoor een stuk minder prijzig, echter je pakket is niet verzekerd mocht er onverhoopt iets mis gaan bij Post NL. Notzohot is niet aansprakelijk voor verlies, vertraging en/of schade tijdens verzending van je order door PostNL. Mocht er toch iets mis gaan, neem dan contact met ons op zodat we samen toch een passende oplossing kunnen vinden.

Gewone pakketpost heeft wel een Track & Trace functie, dus kwijtraken zou in principe niet gauw mogen gebeuren. Wil je meer zekerheid? Kies dan voor pakket verzekerd verzenden in de bestelprocedure.  Bij hele grote orders verzenden wij je pakketje aangetekend. Je pakket is dan bij verzending binnen nederland verzekerd voor een bedrag tot € 500,-.

Eerste bezorging

Wanneer je niet thuis bent wanneer PostNl je pakketje bezorgt dan wordt het pakket bij de buren afgegeven tenzij jij aangeeft dit niet te willen. Je ontvangt een briefje in de bus waarin staat op welk huisnummer het pakket afgeleverd is. Soms vergeet de postbezorger eenbriefje in de bus te duwen. Geeft je track and trace aan dat het is afgeleverd, check dan eerst bij de buren / in de straat of het elders is afgegeven. Wil je niet dat de postbode het pakket aflevert bij de buren? Dan kun je dit aangeven in het bestelproces.

Tweede bezorging

Als afgeven bij de buren niet lukt of wanneer je het liever niet hebt dat de postbode het pakket bij de buren afgeeft, probeert PostNL op een later tijdstip een tweede bezorging.

Afhalen op een postkantoor bij u in de buurt

Als aflevering van het pakket ook de tweede keer niet lukt, dan gaat het pakketje naar een postkantoor/afhaalpunt in de buurt. Je krijgt een briefje in de bus waarop staat welk postkantoor/afhaalpunt dit is. Je kunt ook tijdens de bestelprocedure kiezen voor een afhaalpunt. 

Meer vragen, mail ons gerust!

info@notzohot.com

+31(0)6 43002903

Fred's Gazet (Nieuwsbrief)

Meld je aan voor Fred's Gazet!
Aanmelden

Wat anderen zeggen...

  • 14-08-2020 - Mijn koelsjaal ontvangen. Leuk retrostofje. Ik ben er blij mee....  lees meer
  • 11-08-2020 - Vandaag een koelsjaal ontvangen en wat is het fijn deze...  lees meer
  • 09-08-2020 - Erg blij met mijn Henk koelsjaal, ik heb de sjaal...  lees meer
Plaats een bericht
© 2014 - 2020 notzohot | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel