Koelsjaals voor mensen | Heerlijk fris bij opvliegers en hittegolven

Koelsjaals voor honden | Honden koelband | Handgemaakt | 100% katoen | biologisch afbreekbare koelkristallen

Koelsjaals kleiner kleine honden

Koelsjaals voor mensen

Opvliegers? Zweetaanvallen of zomerse klotsoksels? Hou het heerlijk fris met de vrolijke Notzohot koelsjaals. Handgemaakt, met liefde. Klein & afwisselend assortiment. Op is op. Duurzaam, mits juist gebruikt kun je lang & vaak plezier hebben van je koelsjaal. Laag in verbruik, de sjaal blijft dagen / weken frisheid afgeven met slechts een kommetje water als basis & eventueel de koelkast als extra opfrisser. Verzonden als brievenbuspakketje met track & trace. 

Wat is de beste koelsjaal?

Er zijn verschillende soorten koelsjaals verkrijgbaar, kies een koelproduct dat bij jou past. Notzohot koelsjaals zijn op basis van verdamping. 

Biologisch afbreekbare koelkristallen

De waterkristallen/ koelkristallen zijn veilig, non toxic, ecologisch verantwoord en al in gebruik sinds 1942. Niet alleen voor koelbanden maar ook onder andere voor regenwaterirrigatie in tuinen en landschappen, hot- en cold packs en insecten wateringssystemen. Bij gebruik als wateringssysteem kan het wel tot 50% (regen)water vasthouden voor later gebruik. Het stof van de sjaal is 100% katoen.

Verdampingsproduct | afkoelen

Lees vooraf de volledige informatie over onze Notzohot  koelsjaals. Het is een verdampingsproduct wat door menig hals als zeer prettig wordt ervaren, maar heel soms ook niet. Het sjaaltje kan door de verfrissende verdamping van het water in combinatie met transpireren soms een beetje vochtig aanvoelen. Hou je daar niet van? Dan is een koelsjaal wellicht niet iets voor jou.

Gebruikte koelsjaals kunnen helaas niet geruid worden / of retour. Om hygienische redenen kunnen wij een gebruikt product namelijk niet opnieuw aanbieden / verkopen. Lees dus eerst of een koelsjaal iets voor jou is. Merci. Is de verpakking nog verzegeld, dan mag je uiteraard je product retourneren / ruilen. Zie herroepingsrecht

Koelsjaal bij opvliegers

Leg je koelsjaal tussendoor in de koelkast. De Notzohot koelsjaal is ideaal als cool pack bij blessures of als kameraad bij nachtelijke zweetaanvallen opvliegers / voor dames in de overgang. Ook een redder in nood bij bonkende hoofdpijn na te veel borrels. Leg je koelsjaaltje op je voorhoofd of ogen, ontspan en beloof jezelf  minder te drinken de volgende keer. Merci.

Ons assortiment koelsjaals is in beperkte oplage, verandert continue en de koelsjaaltjes zijn in verschillende motieven en kleuren verkrijgbaar. 

Afmeting koelsjaals

De sjaals zijn handgemaakt, dus de afmeting kan iets varieren. De koelsjaal 'kneusjes', gemaakt van restanten stof, kunnen daarentegen wat meer verschillen, afhankelijk van hoeveel stof er nog over is. Bij elk kneusje staat de maat vermeld.

Kleinere koelsjaal alleen voor honden?

Vaak zijn deze kleinere sjaaltjes nog steeds prima voor een (slanke) mensennek, alleen de strik zal dan wat kleiner zijn / de flappen minder lang. Meet daarom altijd de nekomvang van mens/hond en zorg dat je iets royaler meet i.v.m met uitzetten/ boller worden van de sjaal wanneer deze gevuld is met water. Zorg dat er altijd genoeg ruimte is om de sjaal te strikken/knopen.

  • Afmeting standaard koelsjaal circa: 10.5 cm breed, totaal 116 cm lang, koelgedeelte vak: 45 cm. 
  • Afmeting Kneusjes: Kneusjes zijn circa 7 cm breed, 85 cm lang, koelgedeelte vak ongeveer 32 cm. Kijk voor de precieze afmeting bij het betreffende sjaaltje. Dit kan sterk variereren! 

Waterkristallen niet geschikt voor consumptie

Hoewel de kristallen vrij zijn van gif zijn ze ongeschikt voor consumptie vanwege het sterke absorbsievermogen. Wanneer droge kristallen, of niet volledig met water gevulde kristallen, in water terechtkomen gaan ze dit absorberen. Komen de waterkristallen in het lichaam terecht, gaan ze zich vullen met lichaamssappen. Dit kan uiteraard gevaarlijke vormen aannemen bij inname van veel kristallen. Vandaar dat de koelsjaals altijd onder toezicht van een volwassene gedragen dienen te worden. 

Koelsjaals voor honden

De Notzohot koelsjaal voor toffe honden. 100% katoen. Stevig. Handgemaakt met liefde én ecologisch afbreekbare koelkristallen. One size fits most! Voor honden met een nekomvang tussen de 30 cm en 80 cm. Smaller nekje? Dan zijn onze 'kneusjes' koelsjaals een betere optie.

Koelsjaal voor grote en kleine honden

Let op! Bij een nekomvang van rond de 30 cm heeft je hond een leuke grote Shirley Temple strik op de nek/rug. De wat royalere viervoeters zullen de koelsjaaltjes eerder een beschaafd knoopje hebben, geen sierstrik.

Koelsjaal kleine hond

Niet alleen voor de smallere mensenhals maar ook voor kleinere honden zijn onze ´kneusjes´ een mooie optie, deze koddige restjes zorgen dus voor een iets kleiner, smaller of korter exemplaar dan de reguliere koelsjaal. Zo kunnen we elk stof helemaal gebruiken tot het op is. Als er kneusjes beschikbaar zijn, vind je deze, inclusief de afmeting van het sjaaltje, terug bij de kleinere koelsjaals.

Slopers en koelsjaaltjes

Er is helaas nog geen katoen / canvas op de markt voor regelrechte slopers en nekgravers. Waarschijnlijk is een verkoelende ijsco een strakker plan voor deze wat ruwere schatjes. Voor de ultieme pacifisten en andere voorbeeldig kalme zen dopneuzen is een 'mensen' koelsjaaltje van wat fijner katoen ook geschikt. Lees voor gebruik van onze koelsjaals de handleiding bij Veiligheid/Gebruik.

Tip: Leg de koelsjaal tussendoor of 's nachts in de koelkast voor extra verfrissend effect! Geen koelkast in de buurt? De koelsjaal even omdraaien (de zijde wat tegen de hals aanzat nu aan buitenkant dragen).

Mijn koelsjaal wordt niet meer zo bol?

De sjaal is keer op keer te gebruiken. Na verloop van tijd kan het zijn dat de functionaliteit van de ecologisch afbreekbare waterkristallen (o.a bij regelmatig gebruik van de koelsjaal) is afgenomen. Dit is niet erg, leg de koelsjaal wat langer (een nacht) in het water tot dat het maximale gewicht (dikte) is bereikt. De koelsjaal is waarschijnlijk minder bol dan toen deze net nieuw was, maar de werkende kristallen geven nog steeds voldoende frisheid.

Ook kan het zijn dat de waterkristallen in de koelsjaal in aanraking zijn gekomen met vloeistoffen die de kristallen hebben aangetast zoals alcohol, parfum, schoonmaakmiddelen, olie of chemo/medicijngebruik wat bij transpiratie de werking van de koelkristallen kan beinvloeden op korte of lange termijn.

Is je sjaal wat minder bol? Leg de sjaal wat vaker/sneller in de koelkast tussendoor. Ook in minder bolle staat, waarbij niet alle waterkristallen meer actief/ in werking zijn, koelt het sjaaltje nog steeds. 

Mijn koelsjaal voelt snotterig aan

Wanneer de koelsjaal te lang in het water heeft gelegen, kan het zijn dat de kristallen zo vol zijn dat ze meer ruimte nodig hebben dan het stof toelaat. De sjaal is dan zwaar en voelt een beetje glibberig aan. Het kan geen kwaad, behalve dat het minder aangenaam en nat aanvoelt. Vind je dat onprettig? Geef het dan even wat tijd.

Het volume neemt vanzelf weer af wanneer door verdamping de kristallen in massa afnemen. Het kan een poosje duren. Hang de sjaal aan de lijn buiten (op een droge plek) tot deze weer comfortabel en droger aanvoelt. Het is normaal de de sjaal iets vochtig kan aanvoelen wanneer deze in de koelkast heeft gelegen of door het eerder genoemde verdampingsproces. 

Waarom heeft de sjaal maar één deel met kristallen?

Voordeel van 1 vak met koelkristallen is dat ook na regelmatig gerbuik van de sjaal de kristallen in de sjaal nog steeds gelijkmatig verdeeld kunnen worden. Bij meerdere afzonderlijke vakken met kristallen kan de dikte (van de nog werkzame kristallen) gaan varieren. Door gebruik van parfum, medicijnen of stoffen van buitenaf kan na verloop van tijd het absorbtievermogen van de kristal beinvloed worden en niet elke koelkristal nog werkzaam zijn. Dan zou het ene vak boller zijn dan het andere. Met 1 compartiment kun je de vulling evenredig verdelen over het hele vak. Nadeel van 1 vak is tevens wat ook het voordeel is: het kan zijn dat je de vulling wat moet gaan verdelen. 

Check altijd of nieuwe stof afgeeft

Het katoen van onze sjaaltjes is nieuw. Bij sterk contrasterende, diepe, felle of hele donkere kleuren kan het soms zijn dat het nieuwe stof wat kleur afgeeft. Leg een sjaaltje daarom altijd solo in het water en laat het hangend vrij drogen, zonder overlappingen. Let in het begin ook altijd op met lichte kleding in combinatie met donkere, contrasterende of (fel)gekleurde koelsjaals.

Lees meer over onze koelsjaaltjes in ons blog

 

WEBWINKELKEURWIDGET

Fred's Gazet (Nieuwsbrief)

Meld je aan voor Fred's Gazet!
Aanmelden

Google review achterlaten? Notzohot webshop

Blog honden cadeaus webshop Eindhoven

© 2014 - 2024 notzohot | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel