Koelsjaals voor mensen. Hou het heerlijk fris bij opvliegers en hittegolven.

Koelsjaals voor honden. Toffe honden verdienen een knap koelsjaaltje. Handgemaakt met ecologisch afbreekbare koelkristallen.100% katoen.

Koelsjaals voor mensen

Opvliegers? Zomerse klotsoksels? Hou het heerlijk fris met de Notzohot koelsjaals. Handgemaakt. Ecologische koelkristallen. 100% katoen. One size fits all. Lees vooraf onze informatie over de koelsjaals. Gebruikte koelsjaals kunnen helaas niet geruid worden / of retour. Om hygienische redenen kunnen wij een gebruikt product namelijk niet opnieuw aanbieden / verkopen. Lees dus eerst of een koelsjaal iets voor jou is. Merci.

Koelsjaal bij opvliegers

Leg je koelsjaal tussendoor in de koelkast. De Notzohot koelsjaal is ideaal als cool pack bij blessures of als beste kameraad bij nachtelijk zweten, opvliegers / voor dames in de overgang. Ook een redder in nood bij bonkende hoofdpijn na te veel borrels. Leg je koelsjaaltje op je voorhoofd of ogen, ontspan en beloof jezelf iets minder te drinken volgende keer. Ons assortiment koelsjaals is in beperkte oplage, verandert continue en zijn in verschillende motieven en kleuren verkrijgbaar. 

Koelsjaals voor honden

De Notzohot koelsjaal voor toffe honden. 100% katoen. Stevig. Handgemaakt met liefde en ecologische koelkristallen. One size fits most! Voor honden met een nekomvang tussen de 30 cm en 80 cm. Voor alles daarbuiten maken we indien gewenst een sjaal op maat. Geen probleem!

Koelsjaal voor grote en kleine honden

Let op! Bij een nekomvang van rond de 30 cm heeft je hond een leuke grote Shirley Temple strik op de nek/rug. De wat royalere viervoeters zullen de koelsjaaltjes eerder een beschaafd knoopje hebben, geen sierstrik. Afhankelijk van je wensen en de kauw- & sloopvaardigheden van jouw beste vriend, kunnen we uiteraard altijd een koelsjaal op maat maken voor jouw viervoeter.

Er is helaas nog geen katoen / canvas op de markt voor regelrechte slopers en nekgravers. Waarschijnlijk is een verkoelende ijsco een strakker plan voor deze wat ruwere schatjes. Voor de ultieme pacifisten en andere voorbeeldig kalme zen dopneuzen is een 'mensen' koelsjaaltje van wat fijner katoen ook geschikt. Lees voor gebruik van onze koelsjaals de handleiding bij Veiligheid/Gebruik.

Tip: Leg de koelsjaal tussendoor of 's nachts in de koelkast voor extra verfrissend effect!

Biologisch afbreekbare koelkristallen

De waterkristallen/ koelkristallen zijn veilig, non toxic, ecologisch verantwoord en al in gebruik sinds 1942. Niet alleen voor koelbanden maar ook onder andere voor regenwaterirrigatie in tuinen en landschappen, hot- en cold packs en insecten wateringssystemen. Bij gebruik als wateringssysteem kan het wel tot 50% (regen)water vasthouden voor later gebruik. 

Waterkristallen niet geschikt voor consumptie

Hoewel de kristallen vrij zijn van gif zijn ze ongeschikt voor consumptie vanwege het sterke absorbsievermogen. Wanneer droge kristallen of niet volledig met water gevulde kristallen in water terechtkomen gaan ze dit absorberen. Komen de waterkristallen in het lichaam terecht, gaan ze zich vullen met lichaamssappen.

Dit kan uiteraard gevaarlijke vormen aannemen bij inname van veel kristallen. Vandaar dat de koelsjaals altijd onder toezicht van een volwassene gedragen dienen te worden. 

Mijn koelsjaal wordt niet meer zo bol?

De sjaal is keer op keer te gebruiken. Na verloop van tijd kan het zijn dat de functionaliteit van de ecologische waterkristallen (o.a bij regelmatig gebruik van de koelsjaal) is afgenomen. Dit is niet erg,

leg de koelsjaal wat langer (een nacht) in het water tot dat het maximale gewicht (dikte) is bereikt. De koelsjaal is waarschijnlijk minder bol dan toen deze net nieuw was, maar de werkende kristallen geven nog steeds voldoende frisheid.

Ook kan het zijn dat de koelsjaal en dus de waterkristallen in aanraking zijn gekomen met vloeistoffen die de kristallen hebben aangetast zoals alcohol, schoonmaakmiddelen, olie of chemo/medicijngebruik wat bij transpiratie de werking van de koelkristallen kan beinvloeden op korte of lange termijn.

Is je sjaal wat minder bol? Leg de sjaal wat vaker/sneller in de koelkast tussendoor. Ook in minder bolle staat, waarbij niet alle waterkristallen meer actief/ in werking zijn, koelt het sjaaltje nog steeds. 

Mijn koelsjaal voelt snotterig aan

Wanneer de koelsjaal te lang in het water heeft gelegen, kan het zijn dat de kristallen zo vol zijn dat ze meer ruimte nodig hebben dan het stof toelaat. De sjaal is dan zwaar en voelt een beetje glibberig aan. Het kan geen kwaad, behalve dat het minder aangenaam en nat aanvoelt. 

Dit neemt vanzelf weer af wanneer door verdamping de kristallen in volume afnemen. Het kan een poosje duren. Hang de sjaal aan de lijn buiten (op een droge plek) tot deze weer comfortabel en droger aanvoelt. Het is normaal de de sjaal iets vochtig kan aanvoelen wanneer deze in de koelkast heeft gelegen of door het verdampingsproces. 

Lees meer over onze koelsjaaltjes in ons blog

 

Fred's Gazet (Nieuwsbrief)

Meld je aan voor Fred's Gazet!
Aanmelden

Wat anderen zeggen...

  • 14-08-2020 - Mijn koelsjaal ontvangen. Leuk retrostofje. Ik ben er blij mee....  lees meer
  • 11-08-2020 - Vandaag een koelsjaal ontvangen en wat is het fijn deze...  lees meer
  • 09-08-2020 - Erg blij met mijn Henk koelsjaal, ik heb de sjaal...  lees meer
Plaats een bericht
© 2014 - 2020 notzohot | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel