Sorteer op
 • Geen poep op stoep

  Hondenpoep bord
  Hondenpoep bord

  Verbodsbord hondenpoep | brievenbus cadeauDeze verkeerswitte of blauwe jongen met nostalgische look en sterke outdoor genen brengt zijn boodschap vriendelijk en in stijl. Spijker het verbodsbord tegen een houten schuur, of schroef…

  € 20,00 € 17,00
 • Duidelijke boodschap

  Hondenpoep bord
  Hondenpoep bord

  Hondenpoep bord | verbodsbord | hondenpoep opruimenHondenpoep opruimen. Het blijkt toch moeilijk. Deze sterke jongen draait er niet om heen. Boodschap is duidelijk. Punt. Spijker het hondenpoep bord met liefde tegen je houten…

  € 20,00 € 17,00

Hondenpoep

Een van de grootste ergernissen in ons land is hondenpoep. Of ja, hondenpoep opruimen en het grote gebrek hieraan. Met jaarlijks zo'n 145 - 167 miljoen kilo hondenpoep kan dat hoog oplopen. 

Verbodbord hondenpoep

Niet voor niets staat er bij elk zelfrespecterend groenvoorzieninkje wel een algemeen verbodsbord of oncharmant hondenpoepbord. Vaak met een pictogram in de herkenbare drukhouding die de hondeigenaar moet helpen herinneren dat het niet is toegestaan de viervoeter te legen op de betreffende locatie.

Hoe zit het echter met openbare plekken waar geen hondenpoepbord staat en dus geen poepverbod geldt?

Opruimplicht hondenpoep

Daar geldt de opruimplicht. Het is natuurlijk logisch dat je hond ergens zijn of haar behoefte moet kunnen doen. Om van de wijk echter geen dampende dumpplaats te maken is in Nederland op openbare plekken de opruimplicht in het leven geroepen.

Dit betekent dat je hondenpoep niet mag laten liggen op stoepen, in bermen, parken, goten, op veldjes of op straat. Deze regel geldt ook in losloopgebieden en op uitlaatplekken. En wat als je de hondenpoep in een biologisch afbreekbaar zakje terug geeft aan de natuur?

Biologisch afbreekbare poepzakjes

Hondenpoep in een ecologisch verantwoord poepzakje in de berm gooien is eveneens niet toegestaan. Uiteraard prima wanneer je gebruik maakt van biologisch afbreekbare poepzakjes, gooi deze echter niet op straat of in het toilet, maar altijd in de grijze container/vuilnisbak. 

Boete voor niet opruimen hondenpoep

Hondenpoep opruimen geldt voor iedereen, mensen met een blindegeleide- of hulphond zijn echter vrijgesteld van deze plicht. Leef je als hondenbezitter de poepruimregels niet na?

Dan kun je een boete verwachten tussen de 90 euro (geen poepzakjes of grijper op zak hebben) en 140 euro (hondenpoep niet opruimen). Check bij jouw gemeente wat de regels en kosten zijn, dit kan variëren. 

hondenpoep bord van Notzohot

Laat je medemens op charmante & directe wijze weten dat jouw voortuin, Hortensia, grasveld, paadje achterom of hoek van je huis geen pispaleis of drollen dumpplaats is. Onze hondenpoep verbodborden zijn ook zeker leuk als grappig cadeau of grappig honden cadeau voor hondeneigenaren. 

Een gewaarschuwd mens maakt vaak toch net iets betere keuzes. Vooraf of als het kwaad eenmaal geschied is, door het bewijsmateriaal toch netjes op te rapen. En daar doen we het voor.    

WEBWINKELKEURWIDGET

Fred's Gazet (Nieuwsbrief)

Meld je aan voor Fred's Gazet!
Aanmelden

Google review achterlaten? Notzohot webshop

Blog honden cadeaus webshop Eindhoven

© 2014 - 2024 notzohot | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel